Verkkolaskutus

Verkkolaskutuksella tarkoitetaan laskujen lähettämistä ja vastaanottamista sähköisessä muodossa. Lasku kulkeutuu verkkolaskutusoperaattorin kautta vastaanottajalle tarkastettavaksi ja maksettavaksi nopeasti ja vaivattomasti. 

Miten verkkolaskutus toimii?
Verkkolaskutus on hyvinkin yksinkertainen ja nopea tapa laskuttaa asiakkaita. Jotta voit lähettää verkkolaskun, tarvitset vain vastaanottajalta verkkolaskutusosoitteen sekä laskutusoperaattorin kanssa tehdyn sopimuksen verkkolaskun välityksestä. Tämän jälkeen ainoaksi tehtäväksi jää täyttää laskutuslomakkeen kentät ja tarkistaa, että kaikki tiedot on annettu varmasti oikein. Laskujen koneellinen lähettäminen ei salli virheitä.

Verkkolaskutuksen hyödyt:

Lähettäjälle:

  • Helppous ja nopeus – säästät aikaa yrityksesi muuhun toimintaan.
  • Edullisuus – verkkolaskutus on huomattavasti halvempaa. Postituskulut ovat nousussa ja lisäksi lisäkuluja tulee myös paperista, kirjekuorista jne. Monet yritykset ovat siirtyneet täysin sähköiseen laskutukseen tai lisänneet paperilaskuihin laskutuslisän. 
  • Turvallisuus – sekä lähettäjän että saajan tunnistus tapahtuu pankin kautta. Lisäksi voit tarkistaa, arkistoida ja hyväksyä laskut sähköisesti ja varmistat, että yrityksesi laskut ovat saatavilla tarvittaessa turvallisesti.
  • Käyttämällä verkkolaskutusta, säästät huomattavasti myös luontoa.
  • Yrityksen imago paranee.
  • Asiakas maksaa laskut todennäköisemmin ajallaan.

Vastaanottajalle:

  • Helppous ja ajan säästäminen – tiedot löytyvät laskusta valmiina, joten ylimääräinen käsittely jää vähälle – vain tarkistus ja hyväksyntä riittää.
  • Laskut eivät huku sähköpostin sekaan tai päädy paperiversiona väärään osoitteeseen.
  • Kun valitset sähköisen laskutusmuodon paperisen sijaan, säästät luontoa.

Kenelle verkkolaskutus sopii?
Verkkolaskutus sopii lähes kaikenlaisille yrityksille niiden koosta huolimatta.
Vuoden 2020 huhtikuussa astui voimaan uusi verkkolaskutuslaki, joka velvoittaa yrityksiä ottamaan käyttöönsä verkkolaskutuspalvelun. Lain ulkopuolelle jäävät kuitenkin yksityishenkilöt ja yritykset, joiden vuosittainen liikevaihto on alle 10 000€. Kuitenkin verkkolaskutuksen vaivattomuuden ja varmuuden vuoksi sen käyttöönotto voi olla hyvä ratkaisu myös pienemmille yrityksille.

Kysy meiltä, jos sinulla on kysymyksiä verkkolaskutukseen liittyen!